Veelgestelde vragen

FAQs

Over de E-chopper

Over de E-chopper

1

Kan ik een tas meenemen op de E-chopper?

Een rugzak is het allermakkelijkst! En anders kan je een tas tussen je benen zetten op het voetenplankje.
2

Is de E-chopper verzekerd?

Ja, deze is WA verzekerd, maar de WA dekt geen schade en diefstal. Het is dus raadzaam een schade-diefstalafkoopregeling van € 3,50 per E-chopper bij je boeking af te sluiten, om het eigen risico te verlagen. Voor de motorrijtuigverzekering klik hier
3

Kan ik de accu onderweg opladen?

Nee dit kan niet als je niet de originele bijbehorende acculader bij je hebt. Eventueel kan je langs een andere E-chopper verhuurlocatie van ons (zie kaartje van verhuurlocaties op de website). Aangezien ze daar onze acculaders hebben, kan je enkel in overleg met de receptie de accu daar opladen.
4

Waar mag ik rijden met de E-chopper?

De E-chopper heeft een blauwe kentekenplaat, u mag m.u.v. Amsterdam en Utrecht in iedere gemeente de fietspaden volgen. Let wel goed op de borden: Bij bepaalde natuurgebieden of in binnensteden van plaatsen mag je soms niet met de E-chopper rijden. Dit staat aangegeven met verkeersborden. Het komt nog wel eens voor dat er in het centrum van dorpen een voetgangers gebied geldt. Rijd je hier toch doorheen dan is de verkeersboete voor de bestuurder van de E-chopper.
5

Hoe oud moet je zijn om op een E-chopper te mogen rijden?

Vanaf 16 jaar in Nederland, en je moet in het bezit zijn van een (scooter-, bromfiets-) rijbewijs. Je mag een kind vanaf 8 jaar t/m 12 jaar (gratis) achterop nemen. Onder de 8 jaar is officieel een kinderzitje verplicht namelijk.
6

Hoeveel kilometer kan ik rijden met de E-chopper zonder tussentijds op te laden?

Een volwassene kan 40-50 kilometer rijden met een volle accu. Check altijd dat je een volle accu meekrijgt. Dit kan je zien in het display aan het Voltage; er moet dan 64-66 V te zien zijn. De actieradius neemt wel wat af naarmate er meer gewicht op de E-chopper zit (bijvoorbeeld met een kind achterop) en is afhankelijk van het rijgedrag en de omgeving. Je kan alleen bij het start-/eindpunt de E-chopper opladen. Zeker NIET opladen bij algemene oplaadpunten onderweg bij koffie-of lunch stops!! In de winter, dus met kou, is de actieradius ook een stuk minder. Houd dan maximaal 35 km aan!
7

Hoe werkt een E-chopper?

Klik hier voor een instructiefilmpje over hoe de E-chopper werkt. Je vindt de instructiekaart hier. Here you’ll find the instructions. Hier finden Sie die Anleitung. Vous trouverez les instructions ici.  

Ontdek de stad op een E-chopper

No vroom, just zoom...

E-chopper verhuurlocaties

Je kan onze E-choppers huren op vakantieparken (zoals EuroParcs, Roompot, Landal en meer) en bij hotels (Van der Valk, Van der Valk exclusief en meer). Op onze pagina Reserveren kan je online boeken & betalen op de locaties die met ons reserveringssysteem werken.

Kies een land

Kies een label

Zelf E-choppers verhuren? Informeer naar de mogelijkheden.

Denk je dat je een goede verhuurlocatie zou kunnen zijn voor onze E-choppers? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over ons businessmodel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties! Schrijf je nu in en mis niks!