Volg ons op Social Media!

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe reserveer ik een E-chopper?

Uitsluitend via deze website bij “reserveren”. Klik op de locatie van keuze en je kan boeken op de beschikbare dagen en beschikbare tijdsblokken. Het aantal beschikbare E-choppers wordt dan weergegeven.

De E-chopper valt onder de categorie snorfietsen. Het tonen van een bromfiets- ,scooter-, autorijbewijs is verplicht.

Welke verhuurregels en voorwaarden zijn van toepassing bij het huren van een E-chopper?

Verhuurregels NL
Verhuurregels EN
Verhuurregels DU

Met deze regels dien je akkoord te zijn voordat je met de E-chopper gaat rijden.

Hoe werkt een E-chopper?

Klik hier voor een instructiefilmpje. Belangrijk om te weten voordat je voor het eerst op een E-chopper stapt.

Je vindt de instructiekaart hier.
Here you’ll find the instructions.
Hier finden Sie die Anleitung.
Vous trouverez les instructions ici.

Meer informatie klik hier.

 

Wat kost het huren van een E-chopper?

Er zijn worden verschillende tijdsblokken per locatie aangeboden ivm openingstijden van de locatie. In het algemeen kost een E-chopper €35,- voor 2,5 uur.

Hoe oud moet je zijn om op een E-chopper te mogen rijden?

Niet leeftijdgebonden, maar je moet in het bezit zijn van een (scooter-, bromfiets-) rijbewijs, dus sowieso vanaf 16 jaar.

Met hoeveel personen kun je op de E-chopper?

De E-chopper is bestemd voor een volwassene en er mag een kind achterop, tussen 8 en 15 jaar en maximaal gezamenlijk gewicht van 130 kg. Uiteraard geschied dit wel op eigen risico van de ouders.

Moet je een helm op in Nederland?

De E-choppers hebben geen helmplicht (m.u.v. Amsterdam en Utrecht-centrum) tm 31 december 2022, omdat je een snelheden tot 25 kilometer per uur behaalt.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/veilig-rijden-op-de-snorfiets

In België en Duitsland is een helm WEL verplicht. Let daar dus op bij de huurlocaties dichtbij de grens.

Hoeveel kilometer kan ik rijden met de E-chopper zonder tussentijds op te laden?

Je kan zeker 50 kilometer rijden zonder op te laden. De actieradius wordt wel minder als meer dan gemiddeld gewicht op zit.
Wat je moet weten is dat je alleen bij het start-/eindpunt de E-chopper kunt opladen. Zeker NIET opladen bij algemene oplaadpunten onderweg bij koffie-of lunch stops!!

 

In de winter, dus met kou, is de actieradius een stuk minder. Houd dan maximaal 40 km aan!

Waar mag ik rijden met de E-chopper?

De E-chopper heeft een blauwe kentekenplaat, u mag m.u.v. Amsterdam en Utrecht in iedere gemeente de fietspaden volgen. Geruisloos over de hei of door de bossen op de paden. Let wel op de borden. Het komt nog wel eens voor dat er in het centrum van dorpen een voetgangers gebied geldt en daar mag je dan niet rijden met de E-chopper.

Kan ik de accu onderweg opladen?

Niet op een andere accu dan de bijbehorende originele. Eventueel kan je langs een andere E-chopper verhuurlocatie van ons (zie kaartje van verhuurlocaties op de website) om de E-chopper daar op te laden, aangezien ze daar onze acculaders hebben.

Kan ik een extra accu meenemen?

Nee. De accu is groot en weegt ook nog eens zwaar.

Kan ik nog annuleren als ik al gereserveerd en betaald heb?

In principe niet. Er is geen restitutie mogelijk. Dit staat duidelijk van te voren aangegeven in het boekingsscherm en ook in de bevestiging. Er kunnen wel uitzonderingen zijn op enkele bepaalde incidenten. Op de locatie kan je vragen of je de boeking naar een ander moment kan verplaatsen.

 

Bij vermindering van het aantal personen of hoeveelheid van het gehuurde: Dit wordt gezien als deelannulering. Hier gelden dus de annuleringsregels voor.

Deze annuleringsregels staan ook in de algemene voorwaarden bij het boeken.

 

Kan ik reserveren en later betalen op locatie?

Als een online reservering niet leidt tot een betaling krijg je nog een herinneringsmail. De boeking blijft maximaal 10 minuten staan maar vervalt daarna. Je kan het huren van de E-Choppers ook bij de receptie van het park/hotel/restaurant regelen, maar zij zullen je hoogstwaarschijnlijk ook naar dezelfde boekingspagina sturen om alsnog te betalen via de betaallink.

Wat moet ik doen als ik besluit onderweg om langer te willen reserveren? Of de afgesproken tijd niet ga halen?

Dan kan je proberen om de e-chopper via www.eurowheelz.nl/reserveren nogmaals voor een tijdslot te reserveren, aangesloten op je eindtijd. Als dat niet mogelijk is, dan is de E-chopper al gereserveerd en dien je alsnog (op tijd) terug naar de verhuurlocatie te gaan. Als dat niet lukt dan direct bellen met de verhuurlocatie om ze op de hoogte te stellen van de situatie. Bij inleveren na de overeengekomen inleverdatum en tijdstip zal de verhuurder voor ieder uur dat het huur item later wordt teruggebracht een bedrag van € 50,00 per uur per huur item in rekening brengen. Dit is van belang om de boeking die erna begint te kunnen compenseren.

Wat moet ik doen als ik onderweg ineens stilsta? De E-chopper doet het ineens niet meer.

Als de E-chopper (de accu) ineens niks meer doet, kan het zijn dat het accu stekkertje los is getrild tijdens rijden: Dan even de accu loskoppelen en een minuutje wachten en opnieuw weer aansluiten. De E-chopper kan misschien nu weer rijden.

Als de accu toch leeg is, probeer dan hetzelfde als hierboven beschreven, maar probeer HEEL voorzichtig een klein beetje aan het gas draaien; let op: NIET vol uit opendraaien! En dan pas kan je nog langzaamaan terugrijden.

Mocht je een heuveltje naar beneden pakken dan zal de accu ook weer beetje opladen! Mocht dit niet baten en je dus stil komt te staan, dan zal je de verhuurlocatie moeten bellen om je op te halen.

N.B. Mocht de huurder teveel km hebben gereden, en met een lege accu komen te zitten waardoor deze opgehaald zou moeten worden door de verhuurlocatie, dan wordt een bedrag van €100,- in rekening gebracht door de verhuurlocatie.

Maar mocht de huurder een accu, die niet volledig is opgeladen, hebben meegekregen dan is de huurder niet verantwoordelijk en brengt de verhuurlocatie eventueel een volle accu. Check dus altijd of je een volle accu meekrijgt!

Mocht dit niet baten en je dus stil komt te staan, dan zal je de verhuurlocatie moeten bellen om je op te halen.

N.B. Mocht de huurder teveel km hebben gereden, en met een lege accu komen te zitten waardoor deze opgehaald zou moeten worden door de verhuurlocatie, dan wordt een bedrag van €100,- in rekening gebracht door de verhuurlocatie.

Maar mocht de huurder een accu, die niet volledig is opgeladen, hebben meegekregen dan is de huurder niet verantwoordelijk en brengt de verhuurlocatie eventueel een volle accu. Check dus altijd of je een volle accu meekrijgt!

Is de E-chopper verzekerd?

Ja deze is WA verzekerd, maar de WA dekt geen schade en diefstal. Het is dus raadzaam een schade-diefstalafkoopregeling van € 3,50 per E-chopper bij je boeking af te sluiten om het eigen risico te verlagen.

Kan ik een tas meenemen op de E-chopper?

Een rugzak is het allermakkelijkst!

Hoe pomp ik onderweg de banden op?

Bij een benzinestation kan je de banden oppompen tot 2,5 BAR met een autobanden luchtpomp.

Ik heb schade gemaakt, wat nu?

Hopelijk heb je dan voor € 3,50 de schade-diefstalafkoopregeling genomen en je Eigen Risico van € 1.500 naar € 350 euro gebracht. De huurder is namelijk aansprakelijk voor schade ten gevolge van diefstal alsmede alle overige schade, hoe ook genaamd en hoe ook veroorzaakt, aan het gehuurde toegebracht of ontstaan, ongeacht of dit het gevolg is van schuld van de huurder of derden.

De schade meldt je bij de verhuurlocatie. De schade wordt opgemaakt en in rekening gebracht in je reservering. Deze kun je direct betalen via de betaallink die de locatie je kan sturen. EuroWheelz zal ingelicht worden door de verhuurlocatie.

Kan ik de E-chopper ook terugbrengen op een andere locatie dan de locatie waar ik gehuurd heb?

Nee dat kan niet, omdat de voorraad per locatie wordt bijgehouden.

Krijg ik geld terug als ik de E-chopper eerder terugbreng?

Nee, dat gaat niet, aangezien de E-chopper per tijdsslot gereserveerd wordt en dus tot de eindtijd wordt vastgehouden voor jou.

Mag ik iemand achterop nemen?

Ja dat mag, tussen 8 en 15 jaar kan iemand achterop. Er kan maximaal 130 kg op de E-chopper.

 

Wat is de "schade- en diefstal afkoopregeling" die ik kan aanvinken bij het boeken van de E-choppers?

De huurder is te allen tijde verantwoordelijk voor het toebrengen van schade of voor diefstal. Het Eigen Risico bedraagt € 1.500,- per E-chopper. Je kan voor € 3,50 het Eigen Risico verlagen naar € 350,- per E-chopper, dit kan je aanvinken (per E-chopper) wanneer je de online reservering maakt.

Let er bij het reserveren van meerdere E-choppers dus goed op dat het aantal afkoopregelingen gelijk is aan het aantal voertuigen.

Waarom worden er maar een paar verhuurmomenten aangeboden per dag?

Dit is omdat de E-chopper ongeveer 50 km actieradius heeft en je dus binnen het verhuurblok (van een paar uur) rustig kan toeren zonder tussentijds op te hoeven laden. Let dus goed op als je de E-chopper voor een hele dag wilt huren, de actieradius blijft 50 km van een accu. Je zou wel tussendoor op de verhuurlocatie even kunnen laden voordat je weer verder gaat. Tussen de verhuurblokken is het van belang dat de accu weer wordt opgeladen.

Ik wil graag buiten de tijdsblokken om een rit maken, kan dit?

Wat er mogelijk is op de locatie van jouw keuze wordt aangegeven in het maken van een boeking. 

Mocht je bijvoorbeeld het eerste verhuurblok van de dag een half uur eerder willen starten en een half uur eerder terug dan moet je dat van te voren met de verhuurlocatie overleggen of de locatie dan al open is bijvoorbeeld. Het gaat erom dat er dan ook een volle accu beschikbaar is.  Accu technisch gezien kan het want het verhuurblok erna komt niet in de knel.

Zijn er leuke routes beschikbaar die we kunnen rijden?

Bij iedere verhuurlocatie heeft EuroWheelz meerdere leuke fietsknoop routes met verschillende afstanden gemaakt. Download hiervoor de Fietsknoop App op je mobiel zodat je GPS functie hebt. Ook ontvang je een link naar deze routes in de mail die je 30 minuten voor vertrek ontvangt of hij staat in de betaallink mail.

Geruisloos genieten met een E-chopper huren van Eurowheelz
error: Content is protected !!